Bir marka ve şirket için içerik pazarlamasının önemli olmasının birden fazla nedeni vardır. Özellikle bir marka oluşturmaya yardımcı olması ve belirli kitleleri hedeflemeye katkıda bulunması nedeniyle içerik pazarlamasına sıklıkla ihtiyaç duyulur. İçerik pazarlaması sayesinde yüksek kaliteli ve ilgili çekici içerikler hazırlayarak işinizi büyütmek için bir adım atabilirsiniz. Peki, içerik pazarlaması ile işinizi nasıl büyütebilirsiniz? 

1) Hedef Kitlenizi Belirleyin 

içerik pazarlama

İçerik pazarlaması, uygulamalarında ilk amacınız hedef kitleyi belirlemek olmalıdır. İşinizi büyütürken hedef kitle yerine ürünlerinize odaklanmanız başarısızlığın başlıca nedenlerinden biri olacaktır. Bu nedenle öncelikle hedef kitlenizi belirleyerek ürünü hitap ettiğiniz kesime göre pazarlamayı kolaylaştırabilirsiniz. İçerik pazarlaması çalışmalarınızın hedef kitlenize bir değer sağlaması için ortak sorunlara, düşüncelere, ipuçlarına, içgörülere ve analizlere yer verebilirsiniz. 

2) Keşfedilmek İçin SEO’yu Önemseyin 

İçerik pazarlaması çalışmalarında içeriğin daha fazla kişiye ulaşması için SEO optimizasyonun gerekli olduğunu bilmeyen yoktur. Arama odaklı bu platformlarda içeriklerinizi oluştururken metinlerin SEO uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. SEO uyumlu yazıların algoritma tarafından daha iyi algılandığını ve arama motorlarında sıralamanızı etkileyeceğini unutmamalısınız. Bunun için SEO hakkında bilgi edinmeli ve yazılarınızın uyumlu olup olmadığını analiz etmelisiniz. SEO için en trend anahtar kelimeleri bulmak için Google Trends veya Buzzsumo gibi araçlardan faydalanabilirsiniz.

3) Sektörünüze Uygun Sosyal Medya Kanalını Bulun 

içerik pazarlama

İçerik pazarlamasında bloglar kadar önemsenmesi gereken başka alanlar da mevcut. Sektörünüze ve işinize uygun sosyal medya kanallarını kullanarak daha fazla kişiyle etkileşime geçebilirsiniz. 

Arama odaklı platformlar arasında yer alan Youtube ve Pinterest’i kullanarak keşfedilebilirliğinizi artırabilirsiniz. Özellikle ürün tanıtımına ihtiyaç duyan bir iş alanında çalışma gösteriyorsanız, Youtube ve Instagram gibi görsel odaklı mecraları daha aktif kullanabilirsiniz. Dinleyicileri sadık müşterilere dönüştürmek adına podcast’lerden yardım almayı seçiyorsanız, sektörel tecrübe ve iç görülerinize yer verebilirsiniz. Bu noktada hedef kitlenizin en çok hangi mecrada aktif olduğunu bilmeniz, platform seçiminde size fayda sağlayacaktır.

4) İçerik Takvimi Oluşturun 

Bir içerik takvimi oluşturarak Google’da ne kadar aktif olduğunuzu görebilir ve hedef kitlenizi besleyecek içerikleri bir plan dahilinde hazırlayabilirsiniz. Fazla vakit almayan ve içerik planını netleştiren bu takvimde; içeriğin tanıtımı, organizasyonu, yayınlanmasıyla ilgili detaylar, tarih, saat ve trendlere yönelik bilgilerin bulunması yeterlidir. 

5) Yaratıcı İçerikler Hazırlayın 

içerik pazarlama

İşinizi büyütmek için içerik pazarlaması çalışmaları yürütmek istiyorsanız, yaratıcı ve spesifik konulara yönelmeniz gerekir. Bunun için çalışma alanına, sektöre ve ürünlerinize yönelik bir içerik stratejisi belirleyebilirsiniz. Örneğin; gözlük satıyorsanız, sadece ürünü ön plana çıkarmak yerine gözlük seçimine, avantajlarına ve kullanımıyla ilgili detaylara değinebileceğiniz içerikler hazırlayabilirsiniz. 

6) Sonuçları Değerlendirin 

Herhangi bir pazarlama çalışmasını ölçme ve değerlendirme gibi aşamalardan geçirmeden sonuçlandırmak mümkün değildir. Net ölçümler sayesinde pazarlama stratejinizin işinizi büyütmeye etkisi olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Söz konusu ölçüm için bir dizi performans göstergesi ve kıyaslanacak verilere ihtiyaç duyulur. Sonuçları değerlendirmek için Google Analytic, sosyal medyadaki değişimler ve e- posta pazarlamasından gelen geri dönüşleri incelemeniz yeterli olacaktır. 

Fongogo ile İşinizi Büyütün 

Kitlelerin gücü ile işletmelerin kaynağa ulaştırılmasını hızlandıran Fongogo sayesinde işinizi büyütmek için gereken finansal desteğe kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz. İşletmenize ve işletmenize ait projelere gereken finansal desteği daha hızlı bir şekilde almanızı sağlayan Fongogo, yeni nesil bir fonlama sistemi sunar. Fon bulma sürecinizi hızlandırmak ve demokratikleştirmek için Fongogo ile hemen tanışın!