Popüler bir pazarlama biçimi olan sosyal medyayı doğru ve etkin bir şekilde kullanmak için öncelikle size uygunluğundan emin olmanız gerekir. İşletmeniz ve müşterileriniz için hangi sosyal medya platformunun daha verimli olduğunu bularak yatırımlarınızı yönlendirebilirsiniz. Peki, işletmeniz için hangi sosyal medya platformunun daha uygun olduğuna nasıl karar vereceksiniz? İşletmeniz için en iyi sosyal medya platformları hangileri? 

İşletmeniz için En Doğru Sosyal Medya Platformları 

İşinizi yürütmekle meşgul olduğunuz zamanlarda sosyal medya platformlarında etkin olmayabilir ve verimsiz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. İşletmenizi büyütmeyi hedeflerken sosyal medya platform seçimlerinizi sınırlandırmak, odaklanma ve yatırım açısından en iyi sonucu elde etmenizi sağlar. Enerjiyi ve zamanı doğru kanala yönlendirerek işinizi büyütmenin önündeki ilk engeli ortadan kaldırabilirsiniz. Bu noktada sevebileceğiniz sosyal medya platformlarında şu şekildedir:

Facebook

sosyal medya platformu, facebook

Küresel bir ankete göre 2021 yılında pazarlamacıların %78’i tanıtım için Facebook’ u tercih etti. En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook ile işletme sayfanız üzerinden trafik çekebilirsiniz. Facebook’u işletmeniz için kullanma noktasında  içinde bulunduğunuz sektör ve hitap ettiğiniz hedef kitle belirleyici olacaktır.

Moda, e-ticaret, perakende, eğlence, emlak, pazarlama, spor ve sağlık alanlarında faaliyet gösteriyorsanız, bu platform sizin için ideal bir seçenek olabilir.  Bu platform üzerinden nispeten düşük bir maliyetle hedef kitlenize özel reklamlar yayınlayabilirsiniz. Ürünleriniz veya sektörünüzle ilgili resmi bir grup oluşturmak da Facebook’u işletmeniz için avantajlı hale getirmenin bir başka yoludur. İşletmeniz için Facebook’u aktif olarak kullanmayı düşünmeseniz bile Instagram reklamlarını yayınlamak için bir Facebook işletme hesabına ihtiyaç duyacağınızı hatırlatmakta fayda var.

Instagram

Görsel odaklı bir platform olan Instagram’da işletmenizle ilgili görsel açıdan çekici içerikler paylaşarak başarıya ulaşabilirsiniz. Burada işletmenizin Instagram’ın kullanım amacına uygunluğu son derece önemlidir. Mevcut müşterileriniz Instagram kullanıyorsa, daha iyi bir müşteri hizmeti sunmak ve mevcut müşteriyi elinizde tutma oranını artırmak için bu platforma yönelebilirsiniz. Instagram, özellikle seyahat ve konaklama, moda, sağlık, sanat, güzellik ve etkinlik planlama gibi alanlarda hizmet veren işletmeler için etkili bir pazarlama seçeneği oluşturuyor. 

Instagram’ı güçlü bir pazarlama stratejisi haline getirmek istiyorsanız, iyi bir içerik planı ve hedef kitlenize yönelik reklam çalışmaları yapmanız son derece önemlidir. İşletmenizin Instagram hesabından paylaşacağınız içeriklerin estetik açıdan hoş olması marka değeriniz açısından önemli olduğu için bu ayrıntıya dikkat etmenizde fayda var. Görsel içerik kitaplığınız veya bazılarını oluşturacak kaynaklarınız bulunmuyorsa, etkin bir pazarlama için Instagram yerine farklı kanallara yönelmeniz gerekebilir.

Linkedln

Linkedln

En iyi B2B sosyal medya platformları arasında yer alan Linkedln, daha kişiselleştirilmiş ve kesin bir yaklaşım sunar. Linkedln sayesinde potansiyel müşterileri doğrudan arayabilir, hedefleyebilir ve ardından mesaj gönderebilirsiniz. Finans, istihdam, pazarlama, teknoloji ve hukuk alanlarında çalışma sağlıyorsanız, sosyal medya platform tercihinizi Linkedln’den yana kullanabilirsiniz. İşletmenizle ilgili ürettiğiniz içerikleri LinkedIn algoritması, geniş bir insan ağına ileterek markanızın keşfedilebilirliğinin artırılmasına katkıda bulunur.

 İçerik Pazarlama Enstitüsü’ne göre; B2B pazarlamacılarının %94’ü, içerik dağıtmak için tercihini LinkedIn’den yana kullanılıyor. Linkedln üzerinden içerik dağıtmanın yanı sıra hedef pazarınıza hizmet veren işletmelerin şirket sayfalarını ziyaret etme ayrıcalığına da erişebilirsiniz. Bu platformda işletmelerin yaptığı değişiklikleri yakında izleme fırsatını yakalayarak rekabeti kolaylaştırabilirsiniz.

Youtube 

youtube

2022 yılının ilk çeyreğinde YouTube’un dünya çapındaki reklam gelirleri 6,9 ​​milyar ABD dolarına ulaştı. Youtube gibi güçlü bir platformu tercih ederek işletmenizi daha geniş kitlelere ulaştırabilir ve  Google’da görünür olabilirsiniz. İşletmenizin ürün ve hizmetlerine göre Youtube üzerinden çevrimiçi video ve içerikler hazırlayarak potansiyel müşterileri ulaşmayı bir kat daha kolaylaştırabilirsiniz. Bu noktada Youtube üzerinden müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize erişmeyi hedefliyorsanız, profesyonel video düzenleme yazılımı ve ekipman desteğine sahip olmanız gerekir.

Müşteri pazarlaması için uygun platformlardan biri olan Youtube’da işletmenize özel kanal açarak ürün ve hizmetler hakkında ayrıntılı bilgiler verebilir ve tüm yenilikleri kanalınız üzerinden duyurabilirsiniz. Ürünlerin ayrıntılı tanıtımına ihtiyaç duyan e- ticaret, moda ve spor alanlarında hizmet veriyorsanız, Youtube’un sunduğu video desteği sizin için ideal bir seçenek olabilir. .

İşletmenizin Fon Bulma Sürecini Hızlandırmanın Yolu: Fongogo 

Kitlelerin gücü ile işletmelerin kaynağa ulaştırılmasını hızlandıran Fongogo, girişimciliği ve yaratıcılığı destekler. Kitlesel fonlaması ile işletmenize ve işletmenize ait projelere kolayca destek bulabileceğiniz yeni nesil bir fonlama sistemini deneyimleyebilirsiniz. Fon bulma sürecinizi hızlandırmak ve demokratikleştirmek için Fongogo’da girişiminize yatırım bulma ve hayalinize ortaklar edinme fırsatını kaçırmayın.