Girişimcilik ve başarı öyküleri üzerine yapılmış ve izleyiciye sunulmuş yüzlerce film bulunuyor ancak içlerinde bazı filmler varki birer başyapıt haline gelmiş. Siz girişimci adaylarımıza/girişimcilerimize önerebileceğimiz bu filmler hem sizlere yararlı bilgiler sunuyor olacak hem de ufkunuzu açarak yeni fikirlerinizi hayata geçirmenize yardımcı olacak. Ayrıca izlerken oldukça keyifli zaman da geçireceksiniz.

Şimdiden iyi seyirler 🙂

1) UMUDUNU KAYBETME – THE PURSUIT OF HAPPINESS (2006)

IMDB(7,9)

Listemizin başında Will Smith’in başrolünde bulunduğu ve Chris Gardner’ın hayat hikayesini canlandırdığı “Umudunu Kaybetme” filmi bulunuyor.Chris Gardner zaman içinde işinde ve eşiyle yaşadığı sıkıntılar sonucu zorlu bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Bu süreçte tüm sorunları oğluyla birlikte sevgi ve umutla aştığı bu hikayesinde, siz girişimcilerin bin bir zorluklarla karşılaştığınız bu yolda kendinizden parçalar bulacağınıza inanıyor ve asla umudunuzu kaybetmemenizi dileyerek izlemenizi öneriyoruz.

  WillSmith

2)THE FOUNDER – KURUCU (2016)

IMDB(7,2)

Ünlü aktör Michael Keaton’ın filmin başkarakteri Ray Kroc’ı canlandırdığı 2016 yapımı bu filmde 1954’te Milkshake makineleri satan gezgin satıcı Ray Kroc’un zengin olma hayalleriyle o esnada Mac ve Dick McDonald kardeşlerle ve Mcdonalds restoranıyla tanışmasını, hepsinin biraraya gelerek işleri büyütmesini ve Mcdonalds’ı restoran zincir haline getirip günümüzdeki popülerliğini nasıl kazandığının zorlu ve hırslı mücadelesini konu ediniyor.

Founder

3) STARTUP.COM (2001) 

IMDB(7,1)

Sıradaki film önerimiz belgesel türündeki Startup.com filmi. Belgeselde iki hevesli internet girişimcisi  Kaleil Isaza Tuzman ve Tom Herman’ın sıfırdan kurdukları GovWorks.com adlı bir yazılım şirketi ele alınıyor. Bu süreçte uzun uğraşlar sonunda yaşadıkları başarı,heyecanlar,sevinçler ve  ardından gelen başarısızlık ve çöküş hikayesini tüm gerçekliğiyle  gözler önüne seren bu filmde riskler, yatırım bulma sürecindeki yaşanan sorunlar, girişimcilik hakkında faydalı olabilecek pekçok bilgi ve ders bulunmakta…

Startup.Com

4) ZEKA PARILTISI-FLASH OF GENIUS (2008)

IMDB(7,0)

Yine bir gerçek yaşam öyküsü ve yine muhteşem bir film..

Greg Kinnear’ın başrolünde bulunduğu ve Robert Kearns’ı canlandırdığı bu film;üniversitede hocalık yapan Robert’ın uygunsuz hava koşullarına karşı geliştirdiği araba sileceği prototipini Ford şirketine sunmasıyla şirketin  yaptığı büyük haksızlığı konu alıyor. Filmin ana karakteri bunun üzerine tüm zekasını,azmini,inancını ve cesaretini kullanarak  şirketle büyük bir dava  ve patent mücadelesine girişiyor.Filmin  izleyiciye verdiği en büyük mesaj ise;  herhangi bir şey için gösterdiğiniz inanç ve azmin bir gün yerini mutlaka  başarıya bırakacağıdır.

 

Blog4resim

5) SOSYAL AĞ-  THE SOCIAL NETWORK  (2010)

IMDB (7,8)

İşte karşınızda tüm dünyanın severek kullandığı en popüler sosyal medya uygulamalarından Facebook’ un kuruluş hikayesi.. İlk olarak Facemash olarak kullanılan daha sonra Facebook’a evrilen bu uygulama Mark Zuckerberg’in ve arkadaşlarının Facebook’ u nasıl kurduğu, tüm dünyaya nasıl yaydığı filmde başarıyla sunuluyor. Keyifle izleyebileceğiniz eğlenceli bir girişimcilik filmi…

Blog5resim 

6)PIRATES OF SILICON VALLEY – SİLİKON VADİSİNİN KORSANLARI (1999)

IMDB(7,3)

1999 yapımı bu film ise büyük hayranlık duyulan iki başarılı ismin (Steve Jobs ve Bill Gates’in) üniversite yıllarındaki kesişmelerinden başlayarak  günümüzde devleşmiş olan Apple ve Microsoft  şirketlerini nasıl kurdukları ve bu şirketlerin nasıl çıkışa geçtiği aktarılıyor. Film boyunca ikili arasındaki çekişme ve rekabeti,yaratıcıklarını,dehalarını tüm ayrıntılarıyla görüyoruz.

 Blog6resim 

7) THANKS FOR SMOKING – SİGARA İÇTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER (2005)

IMDB(7,6)

Öneri olarak sunabileceğimiz bir diğer filmimiz ise girişimciliğin temel taşlarından birisi olan pazarlamanın akılcı bir senaryoyla sunulduğu Thanks For Smoking (Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler) filmi. Filmin baş karakteri Nick Naylor, dünyanın en tanınmış tütün ve sigara firmalarından birinde çalışmaktadır. Çalıştığı şirketin ve sattığı ürünün prestijini korumak için zorlu bir kampanya başlatan Nick doğru ve zamanında atılan adım ve taktiklerin satılması zor bir üründe bile nasıl işe yarayıp başarıya ulaştığını gözler önüne sürüyor.

Blog7resim