Hep Beraber İşletmelere Cansuyu olalım!’ sloganıyla yola çıktığımız kampanyada 3 haftayı geride bırakıyoruz. Covid-19 salgını nedeniyle kepenklerini indiren küçük ve orta çaplı işletmelerin en büyük zararı görebileceğini ön görüp, lokal iş yeri sahiplerine Fongogo olarak destek verip Cansuyu olabilmek adına bu yola çıkmıştık. Kampanyanın amacı işletmelerin kira ve/veya çalışanların maaşları gibi temel giderlerini karşılayarak önümüzdeki belirsizlik süresince yaşamalarını sağlamak. Normal bir kitlesel fonlama kampanyasında olduğu gibi, işletmeler önce kendi müşterilerine duyuru yaparak destek istiyorlar sonra dalga dalga yayılarak aradıkları fon miktarına ulaşmayı amaçlıyorlar. İşletme sahipleriyle kitleler bir araya gelerek kazan-kazan modeli üzerinden ilerliyorlar. İşletmelerin fon desteği alabileceği ve karşılığında iyi günlerde kullanılmak üzere indirimli kuponlar dağıtılan bu kampanyada şu ana kadar 24 proje yayına alındı. Bu projelerin kategori kırılımı ise şu şekilde: 15 kuaför/güzellik salonu/berber, 3 restoran, 1 bar, 1 kitabevi, 1 atölye ve 1 avukat.

Hizmet sektörü başta olmak üzere cafeler, restoranlar, berberler, kuaförler, psikologlar, yoga hocaları, beslenme uzmanlar, yaşam koçları, oteller gibi işletmelerin başvurusunu yapabileceği #cansuyu kampanyasında HepsiKalsın modelini (Toplanan fonun kampanya süresi bitiminde hedeflenen bütçeden bağımsız olarak kampanya sahibinin hesabına geçtiği model) uyguladığımızı ve işletmelerin önünü açabilmek adına hizmet bedelimizi yarıya indirdiğimizi belirtmek isteriz. Fongogo’da kampanya başlatan işletmelerin geçirilen karantina döneminde gider açıklarını kapatacaklarını umuyoruz. Böylelikle karantina süresini hem en az zararla geçirmiş olmalarını hem de müşterileriyle aralarındaki bağın kuvvetlenmesini umuyoruz.

Şimdiye kadar sonlanan cansuyu projeleri arasında çok çarpıcı bir sonuca ulaşan bir projeyi sizlerle paylaşmak isteriz.  Mahalle Barını Yaşat adlı kampanya, iki haftalık kısa bir sürede hedefini %45 aşarak başarıya ulaştı. mahalle Kampanyaya talebin bilinirlik arttıkça arttığını da ekleyebiliriz. Cansuyu kampanyasının duyuldukça ve başarılı örnekler çoğaldıkça daha fazla talep göreceğini ve işletmelerin hayatlarına devam edebilmelerini sağlamasını umuyoruz. Kampanyamıza bu linkten ulaşabilirsiniz.