14 Nisan’da İsveç Konsolosluğu’nda yapılan YME Startup etkinliği 120 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Hem Türk hem de yabancı bir çok farklı alandan yatırımcıyı ve girişimciyi bir araya toplayan etkinlik büyük ilgi gördü.

“Çılgın ve naif olmak, vizyoner olabilme yeteneği ve ufka bakabilmek başarılı girişimcilerin ve startupların ortak noktası.” diyen moderatör ve YME COO’su Aurore Belfrage konuşmasına böyle başladı.

ye5tge

Farklı alanlardan bir araya gelen konuşmacılar arasında, Pozitron’un kurucusu ve CEO’su Fatih İşbecer, Peak Games kurucularından Rina Onur, Faces of Change direktörlerinden Saskia Harkema,  Google’dan Milena Djuricic, Koç Üniversitesi Stratejik Gelişim Bölümü Başkanı James Halliday, VC Atomico Türkiye direktörü Naz Özertuğrul, DoctorBurada.com kurucularından Pelin Anlı gibi isimler yer aldı.

İstanbul’da ilki gerçekleşen bu bilgilendirici ve ilham dolu etkinlik, teknoloji, startup ve kadın girişimciler üzerine yoğunlaşarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da gerçekleşmeye devam edecek. Bir sonraki etkinlik Haziran’da Dubai’de gerçekleşecek. İlerleyen zamanlarda ise, Tunus, Erbil, Riyad, Amman ve Tahran’da YME yine aynı konulara dikkat çekecek.