Fongogo‘nun harika projelerinden SineMASAL bu haftaki konuğumuz!

SineMASAL’ı kısaca tanıyabilir miyiz?

7 yıllık fikri hazırlık sürecinin ardından Aralık 2012’de aktif olarak çalışmalara başlanan, 45 kişilik gönüllü bir ekip tarafından organize edilen SineMASAL bir Sosyal Girişimcilik projesidir. ‘Sinema Artık Köylerde’ mottosu ile çıktığımız bu yolda, Sinema’nın büyüsünün kırsal kesimlere de yayılması için çalışıyor, farklılıkların aslında zenginlik kaynağı olduğu bilincini aktarıyoruz.

2013 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz SineMASAL festivalimiz,

* Avrupa’nın 6 ülkesini Güneydoğu‘nun 6 ili ile buluşturdu.

* 7 binin üzerinde kişiyle temasa geçerek % 87 lik oranla köy halkını ilk defa sinema ile tanıştırmış oldu.

1958091_719265851428314_648964517_n

Fongogo ile gerçekleştirdiğiniz projeden ve detaylarından bahsedebilir misiniz?

 14 aydır gönüllülük esasına dayalı yürüttüğümüz çalışmalarımız, gönüllülüğün ötesinde maddi imkansızlıklardan dolayı Ocak 2014 itibariyle durma noktasına geldi. Birçok fedekarlıklara ve üst düzey emeğe ragmen böyle bir oluşumun yoluna devam edememe kaygısı üzerine finansal çözümler üzerine araştırmalar yaptık. 2014 Haziran’ında Karadeniz’de bu masala devam etmek istiyorduk. Kurumsal destekçilerin ve sponsorların karşısında kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemiz gerekiyordu. Tüm bu araştırmalar sonucu en akıllı çözümün Kitlesel Fonlama olacağına inandık ve bu sevgiye ortak olmak ister misiniz sorusu ile bir nevi oluşumumuzu halka arz etmiş olduk.

Fongogo ve kitlesel fonlama ülkemizde nasıl bir fark yaratabilir?

Kitlesel fonlama Dünya genelinde yaygın ancak ülkemizde çok yeni bir kavram. İnsanlara her şeyden önce bu yapıyı anlatma adına büyük efor harcıyor, sistemin güvenilirliğine ikna etmeye çalışıyoruz. Ülke olarak bir şeyleri takdir etmeyi çok seviyoruz ancak bu takdir şeklimiz sadece laf kalabalığı içeren yorumlar ve klişe olmuş kalıplaşmış sözcüklerden öte gidemiyor. Birileri işin bir ucundan da sizin tutmanız teklif ettiğinde o kadar bilmiş insanları çok fazla ortalıklarda göremiyorsunuz ;)Fongogo Kitlesel Fonlama alanında ülkemizde en kurumsal ve profesyonel bir yapı olarak dikkat çekiyor. Her ne kadar pay pal ile sınırlı kalmış ödeme sistemi kullanıcılarına şimdilik işkence çektiriyor olsa da kampanya başlatanlar adına kullanımı kolay ve kaliteli arayüzü ile tercih sebebi oluyor. Umuyoruz ki Fongogo ödeme yöntemi kolaylığının hayata geçirilmesinin yanı sıra bilinirliğini ve görünürlüğünü ön plana çıkararak kampanya oluşturanlar için ve destekleyiciler için tercihte ilk sırada kalmaya devam edecektir.

Tercih demişken sizler manevi tahmin tercihlerinizi hangi yönde kullanıyorsunuz? Hali hazırda devam eden bir kampanyamız varken sizlere burada buyrunuz diyoruz:

https://fongogo.com/p/sinemasal-sinema-artik-koylerde