social-media-communication

Biliyoruz ki kişisel projelerde, kampanya tanıtımı yapmak zor gözükebilir.Bizde bunun için sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyoruz.
Öncelikle tanıtımı planla ve kampanyayı başlatmadan önce projeyle ilgilenebilecek basın-yayın organlarını sırala. Projeni farklı yollarla gün be gün paylaş. Şahsen davetler planlayabilir , bağış amacıyla bir televizyon programı organize edebilir ya da projeni Twitter , Facebook,Pinterest ve diğer sosyal mecralarında yaratıcı bir şekilde paylaşabilirsin.
Burada sana sosyal medya tanıtımını başlatman konusunda yardımcı olabilecek bazı ipuçları var!
1) Kısaltma kullanma! Yeni gelenlerin projelerini kolayca anlayabileceği şekilde konuştuğundan emin ol.

2) Proje sayfanı , paylaşımlarına link olarak daima ekle.

3) Projenin Facebook gönderileri ve tweetlerin için başlık düşün. Hangi ifade ya da fotoğraf insanların dikkatini anında çeker?

4) Artan paraya odaklanma, ne yarattığına, ortaya koyduğuna odaklan.

5) Etiketleri önceden araştır. Kimsenin daha önce kullanmadığı bir etiket oluşturduğuna emin ol.

6) Seyircini tanı ve sosyal medya da kaç takipçi kazanmanın planına uyduğunu bil. Kampanyan için önceden takipçi kazanmak çok önemli!

7) Eğer sosyal medyada büyük bir takipçi kitlen varsa, projeni başlatmadan önce takipçilerinin bu proje hakkında bilgi sahibi olduğuna emin ol.Onlarla projenin ön gösterimini paylaşabilirsin.

8) Paylaştığın içeriğin , repost edilip edilmeyeceğini düşün.Eğer dikkate almazsan içeriklerini nasıl daha çekici hale getirebilirsin?

9) Havalı fotoğraf ve gifleri de dahil ederek proje sürecini de onlarla paylaş.

10) İnsanlar projen hakkında konuşuyor mu? Sorular soruyor mu? Takipçilerinin sorularını cevapla ve aktif bir şekilde onların düşünlerini takip ettiğini bilmelerini sağla.

11) Destekçilerin için projenin paylaşılmaya kolay hale getir.(Paylaşımlarına bir kaç farklı dil ekleyerek, takipçilerin için basit hale getirebilirsin.)

12) Sosyal medyada çok fazla aktif takipçisi olan destekçilerin var mı? Onlara, eğer sorun olmayacaksa projeni kendi hesaplarından paylaşmalarını rica eden bir mesaj gönderebilirsin

13) Takımını tanıt , projenin demosunu göster ya da canlı yayında soru-cevap yayını yap.

14) İnternette özellikle ortaya koyduğun şeyle ilgilenebilecek toplulukları araştır. Projeni onlarla paylaş ve projenin neden tam onlara göre olduğunu düşündüğün konusunda açık ol.

15) Spam gönderilerde bulunma.

16) Yayıncılarla çalışıyor musun? Yazar ya da yönetmen? Onlardan da projeni paylaşmalarını rica et.

17) Kampanyan devam ederken de ilginç gönderiler oluştur ve onları da geniş ölçüde paylaş.

18) Yönlendirme bilgilerine dikkat ver.Kontrol panelin/ gönderi sayfan gönderilerini destekçilerinin nasıl doğrudan bulacağı konusunda fayda sağlar.Bir şeyin işe yaradığını ya da bazı çabaların karşılığını almadığını fark edersen, bu bölgede projenin ulaşılabilirliğini nasıl büyüteceğini düşün.

19) Gönderi tutarlılığını korumak için sosyal medya yönetim araçlarından yararlan.

20) Her zaman için paylaşımlarında samimi ol, böylece doğrudan senin onlarla iletişime geçtiğini bilecekler.