Bu zamana kadar yapılan kitlesel fonlama projeleri bize videoların, projelerin başarıya ulaşmasında çok kilit bir rol oynadığını söylüyor.
İyi bir video ile bir projenin başarıya ulaşma şansı %50 iken, videosuz bir proje için bu şans sadece %35’te kalıyor. 3 dakikadan kısa videolar, potansiyel destekçiler üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratarak projenizi hedefine yaklaştırıyor.

Videoların düz bir metinden her zaman çok daha etkili olacağını ve hikayenizi potansiyel destekçilerinize çok daha kolay aktarabileceğinizi unutmayın!

Neden Önemli?

*İnsanlar okumaktan korkabilir, onları yaratıcı bir video ile çekin!
*İnsanlar size ve hikayenize maddi olarak destek verecekler. Bu nedenle, projenizin bütün aşamalarını görmek, hikayenizi sizden dinlemek isterler.
*Videosu olan projelerin başarıya ulaşma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu rakamlarla kanıtlanmış.
*Yaratıcı ve ilginç videolar sosyal medyada en fazla paylaşılan içeriklerdendir. Videonuz sayesinde viral bir etki yaratabilirsiniz.

Fongogo projelerinden “Kumbaracı50 Kapanmasın” ve “Beyoğlu Sineması| Sayenizde” bu anlamda başarılı bir video hazırladı. Projenizi başlatmadan önce bu projelerin videolarına da göz atmanızı öneririz.

Ayrıca bir video hazırlarken dikkat etmeniz gereken her türlü ayrıntıyı video hazırlama rehberinde  topladık! Hayat kurtarıcı bu dokümanı okuyarak video hazırlamaya başlayabilirsiniz!