Size bir başarı hikayesi anlatalım.

Başarıyla yaratılmış bir hikaye, sonunda elde edilecek değerli bir sonuç iyi bir pazarlama stratejisiyle birleşirse ne olur?

Kite Patch!

Kitlesel fonlama sayesinde hayat bulan Kite Patch projesi, sivrisinek problemine bir çözüm bularak, bu nedenle doğan hastalıkların önlenmesi için  umut vaat ediyor.

Nasıl?

Yaklaşık 5×5 boyutlarında olan bu kare plasterler sayesinde sivrisinekler 48 saate kadar insanları fark edemiyorlar. Kıyafetlerin üzerine kolayca yapışan Kite Patch tosik olmayan bileşimler kullanarak, sivrisineklerin karbondioksidi fark etme yeteneğini durdurup insanları ısırmasını önlüyor.

20130718204855-Kite_Stack

Bu amaç doğrultusunda yola çıkan proje sahipleri, ürünlerini test etmek ve finansman bulmak için kitlesel fonlama yöntemini kullandılar. Özellikle en çok ihtiyaç duyulan yerlerden biri olan Sahra Altı Afrika bölgesi bu projenin hedef bölgesi olarak seçildi.

Proje sivrisineklerden kaynaklanan hastalıkları önlemek isteyen, kar amaçlı şirket Olfactor tarafından geliştirildi. Sadece 4 günde ihtiyacı olan 75,000 doları toplayan proje, sıtma istilasına uğraşmış Uganda’ya 20.000 adet plaster gönderdi. Destekçiler 10 dolar bağış yaparak Uganda’daki bir aileye 5 adet Kite Patch gönderilmesini sağladı ya da 35 dolar bağışla kendileri için 10 adet Kite Patch aldı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl 660.000 insan sıtmadan ölüyor. 2010 yılında, Ugunda’daki ölümlerin %91’i sıtma sebebiyle oldu ve bunların %86’sı 5 yaşın altındaki çocuklardı.

20130718104221-supportkitekids

Bu bilgiler göz önüne alınınca, projenin ne kadar değerli bir amaç uğruna yürütüldüğü daha net görülüyor. Üstelik insanlar verdikleri destekle bunun bir parçası olma şansını elde ediyor ve önemli bir iyileşmeye katkıda bulunuyorlar.

Kitlesel fonlamayla siz de önemli bir problemi ortadan kaldırmak için projenizi hayata geçirebilirsiniz! Şimdi değişim zamanı!