Fongogo ailesi olarak, her gün renk renk projelerle bir araya gelmekten çok memnunuz. Bugünkü blogumuzda mevcutta kampanyası olan sevgili Theodora Sevgi Doktorları’nı size daha çok tanıştırmak istiyoruz.

Biz yeni tanışsak da, senelerdir hastanedeki çocuklara sevgi, neşe, umut ve kahkaha götüren Theodora Vakfı’nın Sevgi Doktorları ülkemizde 1998 yılından günümüze kadar 350bin çocuğu ziyaret etmiş. Her yıl İstanbul ve Ankara olmak üzere, 9 hastanede 26bin çocuğu ziyaret ediyorlar.

1993 yılında İsviçre’de kurulan Theodora Vakfı, hastane ve uzmanlaşmış kurumlarda uzun süreli yatmak zorunda kalan çocukları neşelendirerek ve güldürerek, onların acısını hafifletmek için çalışıyor. Theodora Vakfı, özel eğitimli Sevgi Doktoru kadrosu ile 8 ülkede sürdürdüğü faaliyetlerle her yıl hastanelerde tedavi gören binlerce çocuğa mutluluk ve neşe dağıtıyor. 

Sevgi Doktorları, Theodora Sevgi Doktorları Projesi tarafından açık ve etik ilkelere göre hastane çalışmasına uygun şekilde eğitime tabi tutulduktan sonra görevlendirilmiş profesyonel sanatçılardan oluşuyor. Sağlam bir temel eğitim, senede iki kez gerçekleştirilen geliştirme eğitimleri ile tamamlanıyormuş. Ekip, düzenli olarak branşa özel konular ve sanatsal, psikolojik ve tıbbi alandaki eğitimler için bir araya geliyor.

Tahmin edilebileceği üzere, hastanede kalmak bir çocuk için çok zordur. Alışılmadık ciddi  bir ortamda, çocuk ailesi ve arkadaşlarıyla temasını kaybetmektedir. İşte burada Sevgi Doktorları beyaz önlükler içinde rengarenk giyinen sanatçılar olarak hastane odasında anlık sanat performansları gerçekleştirir. Hastane palyaçosu gösterisini, pandomim yapmaktan kukla oynatmaya kadar, çocuğu ziyaretinin merkezine yerleştirecek şekilde tek bir çocuk üzerine inşa eder ve çocuğa göre ayarlar ve bunu da doktorlar ve bakım personeliyle birlikte çalışarak yapar. Sevgi Doktorları bu esnada ebeveynleri ve kardeşleri de dikkate alır ve onları da sürece dahil eder. Böylelikle küçük hasta, gündelik hastane yaşamından bir anlığına da olsa uzaklaşabilir ve renkler, hayal gücü ve oyundan oluşan kendi dünyasına giden yolu yeniden bulabilir.

Sevgi Doktoru olabilmek kolay değildir. Her tür vakanın karşısında mutlu  olabilmek ve neşe verebilmek için kendileri çok iyi bir eğitim alır ve grup terapileri görürler.

Şuan 10 Sevgi doktoru bulunuyormuş. Bu güzel Sevgi doktorlarımız daha çok destek toplayıp daha çok sanatçı yetiştirip hastanelere gönderebilmek için Fongogo’da kampanya açtı. Destekleriniz için: https://fongogo.com/Project/theodora-sevgi-doktorlari–

Sevgi Doktorlar