Bu hafta gözde Fongogo temsilcilerinden Ozan Eken’i yakından tanıyoruz. Kendisiyle ilgili bu yazıyı okurken siz de en az bizim kadar keyif alacaksınız.

Seni biraz tanıyalım

Merhaba, ben Ozan Eken. Bilgisayar mühendisiyim, yaklaşık 7 sene Ankara`da savunma, ve telekom sektörlerinde uzman mühendis ve takım Lideri olarak görev yaptım. 2 yıl boyunca da kendi sirketim aracılığı ile alanında öncü bankalara teknik danışmanlık verdim. Şu an ABD’de Cornell Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı (MBA) ikinci sınıf öğrencisiyim. Bu yaz yönetim danışmanlığı şirketinde 2 ay süre ile `MBA internship` yaptım. Kariyerime yönetim danışmanlığı ve private equity alanında devam etmeyi planlıyorum. Yeni kültürler, ülkeler ve insanlar tanımaktan, her ne konuda olursa olsun problem çözmekten çok hoşlanıyorum. Latin dansları, kitap okumak, seyahat etmek ve yüzme ilgi alanlarım arasında.

oe

Fongogo için ne yapıyorsun?

Fongogo’da temsilci/ambassador olarak görev yapıyorum. Görevim gereği Fongogo`nun şu an bulunduğum coğrafya`da, Kuzey Amerika, temsil edilmesi, bölgede ki Türk toplumu arasında tanılırlığın arttırılması ve bazı projelerde proje sahipleri ile birlikte çalışılması. Örnek vermek gerekirse; Ankara`da faaliyet gösteren bir derneğin projesi Fongogo aracılığı ile fonlanacak. Dernek bir oyuncak kütüphanesi kurmuş, gönüllüler aracılığı ile binlerce oyuncak toplamış ve bu oyuncakları maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak veriyor. Tamamen kütüphane mantığı. Fakat amaç sadece çocuklara oyuncak sağlamak değil, onların aynı zamanda kütüphane ile tanışmasını ve dolayısıyla kitap sevgisini almasını sağlamak. Bu proje için proje sahibi ile birlikte çalıştık ve temel operasyonel problemleri belirledik. Bu çalışmanın sonunda; gelecek olan fonun en verimli şekilde nasıl kullanılabileceğini belirledik. Bu projede yaşandığı gibi, eğer gerekirse proje sahiplerine hiçbir ücret talep etmeden danışmanlık da verebiliyoruz.

Neden Fongogo, neden temsilcilik?

Fongogo ile tanışmam şirketin kurucu ve ortağı olan arkadaşım ile içilen bir kahve ile başladı. Projesini ve planlarını çok büyük heyecan duyarak anlattı. Ben de bir girişimci ve MBA öğrencisi olarak fikri ve yönetim anlayışına çok çabuk ısındım. Kitlesel fonlama ülkemizde neredeyse hiç bilinmiyor ya da uygulanmıyor. Fongogo girişimcilere, güzel fikirleri ve iradeleri olup finansmanı olmayan insanlara eksiklerini tamamlama şansı verecek. Takımın bir parçası olmak ve elimden gelen katkıyı sağlayabilmek benim için çok önemli. Bu sebeple Fongogo ekibine katılmaya karar verdim. Su ana kadar yapılan çalışmalar, kendi projemde kat edilen yol ve gelecek ile ilgili planlar ne kadar hakli olduğumu daha şimdiden kanıtladı. Biraz kabaca ve belki çok iddialı olacak ama Fongogo temsilcilik görevini; iyi anlamda bu dünyada fark yaratmak isteyen, girişimci ruhlu, çalışkan, ve ben bu işten maddi bir çıkar sağlamıyorum ama bir çok insanin maddi ve manevi anlamda fayda sağlamasına yardımcı oluyorum diyebilecek herkese öneriyorum.

Fongogo nasıl bir fark yaratacak?

Kitlesel fonlama sistemi ülkemizde neredeyse hiç yok. Bu anlamda Fongogo bir ilki temsil edecek. ülkemiz çok buyuk bir genç nüfusa, büyüyen bir ekonomiye ve girişimci ruhlu milyonlara sahip. Bu insanların hayalleri/projeleri finansman sıkıntıları gerekçesi ile sonlanmamalı. Aksine bu projeler desteklenmeli ve hedefine ulaşmalı. Bir çoğumuz iyi bir fikir, bu fikri gerçeklestirebilecek yetenekte insanlar gördüğünde su sözleri mutlaka sarfetmiştir: `keşke bir imkanım olsa da su kişiye projesi için ufak da olsa destek olabilsem ve fikrini hayata geçirebilse, eminim çok büyük işler başarabilirdi`. Işte Fongogo bunun için var, artık hem proje sahiplerinin hem de destekçilerinin hayalleri ğerceğe bir adım daha yakın olacak.