fongogo

Tebrikler ! Başardın. Titiz ve sağlam bir kampanya planı olan başarılı bir Fongogo projesini tamamladın. Derin bir nefes al ve geriye yaslan.
Şimdi kampanyan fonlandı. İvmeyi  devam ettirebilmenin en iyi yolu , destekçilerinle iletişim yollarını açık tutmaktır. Projen hangi aşamada olursa olsun , amacına ulaştıktan sonrada iletişimi devam ettirmek hayati bir önem taşımakta..

Sebebiyse şu;

İletişim , senin arkadaşın.
Destekçilerin, proje için zaman ve paralarını vermişler ve fikrin gerçekleşeceği için çok heyecanlılar. Her bir destekçin , şu an ki yatırımcıların. Onlar zor kazandıkları paralarını fikrinin bir gün gerçek olacağı ihtimaline ayırdılar.
Bu başarıyı sürdürebilmek için teşekkür mailleri göndererek , yapacağın şey hakkında ayrıntılı bir plan sunarak destekçilerini ne kadar güncel tutarsan o kadar iyi..

İletişim Kurmak Adına Güncellemeler Yaz.
Her güncelleme proje sırasında ve sonrasında kampanya temas noktasını etkinleştirmek ve bugünkü  yatırımcılarına ulaşmak için bir fırsattır. Destekçilerin , yatırım yaparak doğru kararı verdiklerini bilmek istiyorlar. Kitlesel fonlama sürecine katıldılar çünkü ürününü markete taşıma fikriyle ilgilendiler. Projenin arka plandaki eşsiz yolculuğuna onları da dahil et.
Fikrini destekçilerine doğru şekilde aktarırsan ivmeyi devam ettirmek adına onları yanında tutabilirsin . Etkileşimi arttırmak için güncellemelerden yararlanmanın mükemmel yolları var!

-Onlardan kampanyanı özel hashtaglerle sosyal medyada paylaşmalarını rica et. Bunu yaptıklarında retweet ve paylaşma yoluyla daha çok kişiye ulaşmasını sağladıklarından emin ol.
– Ürün veya ödül ellerine ulaştığında fotoğrafını çekip paylaşmalarını iste.
-Destekçilerinin aile  ve arkadaşlarını da bunun bir parçası olması için teşvik etmesini sağla.
-Destekçilerini kullanıcı araştırmaları ya da test süreçlerine dahil et.
– Basın bültenlerine , kampanya güncellemelerine ya da sosyal medya üzerinde onların referanslarını da eklemeyi unutma.

Gecikme ve Başarısızlık Durumunda İletişim
Proje gelişme sürecindeyken, gecikme ve terslikler olabilir. Çoğu destekçi eğer şeffaf bir tavır sergilersen oluşabilecek terslikleri anlayışla karşılayabilir.
Başarısızlığı kabullen ve yeni özellikler ekleyerek ya da ilk örnekten ders alarak başarısızlığı tersine çevir.
Yatırımcıların projeni  desteklemekte bir miktar risk olduğunu biliyorlar. Ancak aynı zamanda bir şeyi yoktan var edip, ortaya çıkarmanın zorluğunun da farkındalar. Destekçilerinin isteği işler zorlaştığında bile onlara karşı açık ve dürüst olman.Bazı durumlarda onlardan yardım istemen bile gerekebilir. Tekrar söylüyoruz. Kime sırtını yasladın? Destekçilerine , yatırımcılarına..

Güçlü Bir İletişim PR’da büyük Kar Payları Öder.
Güçlü bir iletişim kurmadaki temel nokta derin bir iyi niyet rezervuarı inşa etmektir. Bir yandan da buna asla ihtiyacınız olmayacağını umarak tabi ki.. Bu iyi niyetin, insanların senin projene  yatırım yapması ve seni ileriye taşıma konusunda yardımcı olacağını söyleyebiliriz.
Ayrıca sana yolculuğunu destekçilerinle paylaşacak kadar dürüst ve açık biri olarak da itibar kazandıracak.
Sade bir PR çalışması altın değerinde , bir çok proje sahibi çok hevesli olmasına rağmen başarıya ulaşamıyor çünkü yatırım alabilmek için yeterli zaman ve enerji harcaması kısacası “iletişimin rock starı” olması gerekiyor.
Destekçilerinle tamamen açık ve dürüst bir iletişim kur. Başarında duvar taşlarına dönüşecek olan bir bağ inşa edeceksin. Uzun bir süre sonra , projenin kitlesel fonlama süreci son bulduğunda bile..